Cum să faci bani dacă ai o casă de vacanță sau un apartament de închiriat

Dacă ai o locuință (apartament sau casă) care este nelocuită și totuși nu vrei să o vinzi dar nici să o închiriezi pe termen lung, află că există conceptul de home-sharing!

Pe scurt, sistemul funcționează în felul următor. Există platforme speciale unde înscrii proprietatea, faci poze, selectezi locația, etc. și, pe baza unui comision, aceste platforme își iau angajamentul să listeze și să promoveze proprietatea ta. Cele mai cunoscute platforme sunt booking si airbnb. Practic, odată înscrisă proprietatea, te bați pe clienți cu cele mai populare hoteluri, hosteluri, apartamente din orașul și zona casei tale! Vei avea acces la clienți din toată lumea care ajung în localitatea ta și care caută cazare fie în scopuri turistice sau de afaceri.
Pe lângă faptul ca booking sau alte platforme similare te promovează în interiorul sitelui sau aplicației lor, casa ta este vizibilă și pe motorul de căutare Google, booking apărând în majoritatea cazurilor pe primele poziții.

Un preț corect și responsabilitate aduce întotdeauna rezultate!

Ești flexibil – poți decide când vrei să faci disponibilă casa. Listarea pe airbnb este gratuită. Atunci când stabilești prețul, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte:

  • În primul rând trebuie să faci o analiză să determini prețul de închiriere în zonă pentru ceva similar;
  • În al doilea rând trebuie să adaugi costurile cu întreținerea, utilitățile, taxe, comision Airbnb (6-12%, plus 3% pentru procesarea plății).

Un lucru important este responsabilitatea si angajamentul pe care ți-l iei față de viitorii musafiri. Promptitudine în comunicare, acuratețea datelor furnizate, curățenia și asigurarea lucrurilor esențiale în locuință (lenjerie, prosoape, hârtie igienică, săpun, etc.) te vor ajuta să fii o gazdă foarte bună.

Leave a Reply